După ninsorile abundente din acest weekend, hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru mai multe râuri din Banat. Avertizarea a intrat în vigoae astăzi la ora 12 și este valabilă până mâine, 6 februarie, la orele prânzului. Vizate sunt râurile: Bega – sector aval S.H. Balinţ – amonte S.H. Topolovăţ (judeţul Timiş), Pogăniş – sector aval confluenţă cu râul Tău – amonte Ac. Cadar Duboz (judeţul Caraş Severin), Bârzava – sector aval S.H. Moniom (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Moraviţa – sector aval S.H. Șemlacul Mare (judeţul Timiş).

„Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră” anunță reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

La nivelul Prefecturilor Timiș și Caraș-Severin au avut loc comandamente de criză, iar echipele au fost trimise în teren. Dacă situația o va impune, autoritățile anunță că vor constitui și grupa operativă pregătită să acționeze în teren într-un timp scurt. Momentan, pe râul Pogăniș la stația hideologică Valeapai, cota de atenție este depășită cu 48 de centimetri.