Autoritățile au anunțat care este situația drumurilor din Caraș-Severin în contextul avertizărilor de cod galben și cod portocaliu în vigoare pentru Munții Banatului. Astfel, drumul județean spre stațiunea Muntele Mic este curățat de zăpadă, însă mai sunt probleme din cauza copacilor care cad sub greutatea zăpezii. Polițiștii și salvamontiștii acționează pe drum, iar șoferii sunt îndrumați să se grupeze ca să tranziteze zona în siguranță.

Drumul județean de la Slatina-Timiș-Brebu Nou-Prislop este accesibil doar autoturismelor 4×4 din cauza stratului gros de zpăada. O mașină de deszăpezire a ajuns în șanț pe porțiunea dintre Brebu Nou și Gărâna, iar restul utilajelor încearcă să mențină șoseaua fără zăpadă. Spre stațiunea Semenic este deszăpezit un singur sens de circulație, astfel șoferii așteaptă la baza muntelui pentru a merge în coloană în spatele utilajului de deszăpezire. Jandarmii din Caraș-Severin sunt și ei prezenți pe acest sector de drum și acșionează pentru a ajuta șoferii care au rămas înzăpeziți.

Pe drumurile naționale nu sunt probleme, cel mai mare strat de zăpadă s-a așternut pe DN57B Oravița-Bozovici acolo unde acționează în aceste momente freza care îndepărtează omătul de pe carosabil. Polițiștii vă recomandă să vă interesați din timp despre starea drumurilor pe care urmează să le tranzitați și să aveți mașina echipată de iarnă: lanțuri, saci cu nisip și lopeți.