Școala Gimnazială 30 din Timișoara a fost weekendul acesta, gazda celei de-a 10-a ediții a concursului școlar județean de recitare în grai „Mându mi-s că-s bănățan”.

Concursul a reunit peste 60 de elevi din tot județul Timiș, de la Lugoj, Buziaș, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Birda, Banloc, Mașloc dar și din școli din Timișoara.

Concursul are tematica prezervării tradițiilor și graiului specific zonei Banatului.

„Istoria și tradițiile locale ale Banatului de pustă și de munte impun respectul pe care trebuie să-l avem față de un fenomen extraordinar și unic: Banatul este un leagăn de multiculturalitate, multilingvism și întrepătrunderi de tradiții coapte de secole de conviețuire pașnică între toți locuitorii săi. Ne bucurăm să vedem elevi care vin an de an să recite poezii în grai și să poarte cu mândrie, costumul popular păstrat cu sfințenie de la străbunii noștri” spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul a fost organizat de profesorul Cioca Diana Maria. „Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Asociației Scriitorilor de Poezie în Grai Bănățan, Asociației Atelierul 84, Asociației pentru Vorbirea Bănățeană, care susțin acest concurs în fiecare an” au mai spus organizatorii.