New York Fashion Week a început, iar printre personalitățile care aduc inovație și strălucire în acest an se numără și o prezență remarcabilă din România: Laura Chiriță, o creatoare de modă din Timișoara. Povestea sa se împletește cu vibrația orașului care nu doarme niciodată. În cadrul acestei ediții a New York Fashion Week, care se desfășoară până pe 11 februarie, Laura își prezintă cea mai recentă colecție de rochii de mireasă – Drippin’ LOVE, o interpretare modernă a sentimentului de dragoste.

Lansarea colecției Drippin’ LOVE în inima metropolei americane, la un eveniment de amploare precum NYFW, reprezintă materializarea unui vis pentru Laura. Drumul către New York a început anul trecut, atunci când Elizabeth de la Cronic Love Productions Europe a contactat-o și i-a solicitat câteva piese pentru NYFW. În septembrie 2023, creațiile tinerei din Timișoara au strălucit în New York. Invitată acum să își prezinte propria colecție, emoțiile Laurei au crescut, la fel ca așteptările.

„Ultimele trei săptămâni au fost un carusel emoțional – anxietate amestecată cu fericire, stres punctat de entuziasm. Acum, mă așteaptă zile incredibil de pline, punând la punct ultimele detalii ale colecției care a călătorit alături de mine în două trolere. Între evenimente și pregătiri, simt un amalgam de emoții, dar sunt gata să le îmbrățișez pe toate – agitația, anxietatea, bucuria. Fiecare moment este o piesă din puzzle-ul acestei experiențe, și abia aștept să văd tabloul complet”, a spus Laura Chiriță.

Pregătirile pentru colecția Drippin’ LOVE au fost meticuloase, Laura alegând cu atenție materialele, precum tafta de mătase și tulle, dar și structuri inspirate din corseterie, toate pentru a construi o poveste vizuală impresionantă. Contrastul dintre alb și negru în colecția sa reflectă complexitatea iubirii, acel echilibru între bucurie și durere, trecut și viitor, autonomie individuală și unitate în doi. Fiecare detaliu, fiecare nuanță de culoare, capturează esența durerilor și rănilor nevindecate, aducându-le în lumina prezentului, într-o îmbrățișare curajoasă a imperfecțiunilor care ne definesc umanitatea și care exprimă iubirea necondiționată, așa cum este resimțită.

Într-un spațiu în care moda se întâlnește cu visul, Laura Chiriță a reușit să aducă o parte din inima României pe scenele internaționale, demonstrând că talentul și pasiunea nu cunosc limite. Prezentarea colecției Laurei la NYFW va avea loc duminică, 11 februarie 2024, începând cu ora 14:00.

În spatele brandului KIRIZZA stă pasiunea Laurei pentru modă, o pasiune care a crescut și s-a maturizat în timp, transformându-se într-un nume recunoscut în lumea designului vestimentar. Fie că vorbim de rochii de mireasă care povestesc despre delicatețe și emoție sau de linia KRZ, unde Laura își exprimă latura mai îndrăzneață, ambele fac parte din universul creativ al timișorencei Laura Chiriță, un designer care nu încetează să exploreze și să inspire.

Evenimentul din cadrul NYFW a fost posibil datorită susținerii generoase a partenerilor: dm România, PRbeta, Șosetăria și Cronic Love Productions Europe.Mobilitatea face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțată prin programul Power Station++, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *