Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Timiș s-a autosesizat, după ce au apărut în spațiul public imaginile care au scandalizat întreaga țară, cu familia de rromi care își terorizează vecinii. În imaginile de pe camerele de supraveghere se văd mai mulți minori care au fost martori la aceste scene. Între timp, atacatorul de 27 de ani este cercetat în stare de libertate.

În imaginile violente cu atacul asupra vecinilor se văd mai mulți minori, martori la aceste scene, ba chiar unul dintre cei mici lovește puternic cu picioarele mașina vecinilor. În urma vizionării camerelor de supraveghere, DGASPC Timiș s-a autosesizat.

„Colegii din cadrul Serviciului Prevenție și Intervenție în Regim de Urgență s-au deplasat la locuința familiei implicate în incident, la locuință erau bunicii și unul dintre copii, din declarațiile bunicii rezultând că ceilalți copii și părinții erau plecați din țară. Bunicii au spus că regretă ceea ce s-a întâmplat și au precizat că vor avea grijă de fetița rămasă cu ei. Copilul nu se află în situația în care să fie necesar să fie instituită o măsură de protecție în regim de urgență, însă cazul va rămâne monitorizat de către DGASPC Timiș” a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș.

Și poliția continuă ancheta de distrugere, deschisă după ce familia abuzată a sunat la 112. După ce a fost reținut pentru 24 de ore, atacatorul de 27 de ani este cercetat acum în stare de libertate.

Acesta, însă nu este un caz singular în Timișoara. Acum doi ani, Asociația Logs a fost atacată de vecini cu pietre pentru a părăsi clădirea de pe Bulevardul CD Loga, atunci oamenii au cedat și au plecat din sediu pentru a nu fi în continuare victimele violenței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *