Doi pacienți, victime ale exploziei de la Crevedia, internați la Milano, au fost externați în cursul zile de astăzi. Aceștia vor ajunge la Spitalul Județean din Timișoara cu două ambulanțe.

Reprezentanții unității spitalicești din vestul țării au declarat că sunt pregătite două boxe, pentru ca pacienții să fie îngrijiți. Odată ajunși, ei vor fi evaluați de echipa medicală a Clinicii de Mari Arși din Timișoara, iar mai apoi, medicii vor decide dacă aceștia vor rămâne internați la Timișoara sau la alte spitale din țară.

Cei doi pacienți au suferit arsuri grave și s-au zbătut între viață și moarte, după explozia de la Crevedia. Unul dintre ei a avut arsuri pe 90% din suprafața corporală, iar celălalt pe 45% din corp.

Ambii sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și respiră fără ajutorul aparatelor, totuși pentru îngrijirea lor este nevoie de condiții speciale.

Până acum, în total au fost externate de la spitalele din țară și din străinătate 50 de persoane, victime ale exploziei din Crevedia.

Foto: arhivă