Incident neplăcut pentru călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din zona de sud a Timișoarei. Un tramvai Armonia s-a rupt în două în sensul giratoriu de la AEM. 

Conform informațiilor newsvest.ro, în timp ce tramvaiul se afla în sensul giratoriu, s-au rupt ancorele de la burduful vagonului, iar acesta a ramas suspendat. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă călătorii au așteptat zeci de minute în stații pentru ca tramvaiele să repornească. 

“Ca urmare a unei probleme tehnice intervenite la un tramvai, în bucla de la AEM, circulația tramvaielor în zonă este afectată. 

Tramvaiele de pe linia 9 vor întoarce la Shopping City, tramvaiele de pe linia 8 Armonia, vor circula pe linia 6, iar tramvaiele de pe linia 8, de tip Bremen, vor circula pe linia 7.

Legătura AEM  – Dâmbovița va fi realizată de către un autobuz” au transmis reprezentanții STPT. 

Garnitura a fost reparată, iar muncitorii de la Societatea de Transport Public din Timișoara au dus tramvaiul Armonia în depou pentru a continua verificările de rigoare. 

Vă reamintim că în 2016 un alt tramvai Armonia s-a rupt în două pe linia 9, iar în 2017 situația s-a repetat în zona Pădurea Verde. 

Garniturile Armonia au fost reabilitate la Arad și Pașcani și au costat 500.000 de euro bucata, bani din bugetul local. 

Foto: Paula Borza/ Infotrafic jud. Timiș