Donatorii de sânge din Timișoara sunt așteptați la Centrul de Transfuzii din oraș pentru ajutorarea pacienților din Crevedia. 

Duminică, centrul și-a deschis porțile, chiar dacă era o zi fără activitate. 

Este nevoie mare de trombocite, spun medicii, pentru tratarea pacienților cu arsuri grave. 

“Am sunat colegii și toți au răspuns că vin astăzi și putem deschide centrul astfel încât să asigurăm un necesar suficient de trombocite pe care să le putem trimite la București. Ca de fiecare dată, timișorenii răspund apelului nostru pentru că știu că noi facem astfel de apeluri doar în situații disperate. Au venit până la ora 11 peste 30 de donatori și sperăm că până la ora închiderii să ajungem undeva la 100. În astfel de situații necesarul de trombocite va crește exponențial, facem apel la donatori, mai ales la cei care au donat în ultimii doi ani să vină să doneze pentru că în următoarele două săptămâni vom avea nevoie cam de 120-130 de donatori pe zi” a declarat Rodica Lighezan director al Centrului de Transfuzie din Timișoara. 

Programul centrului de donare din Timișoara este următorul: luni-vineri de la 7:30, până la 13:30. Adresă: Strada Martir Marius Ciopec, numărul 1 Timișoara.