Autoritățile județene anunță construcția unui drum nu între Șag și Sânmihaiu Român, care va avea o lungime de 6 kilometri. Proiectul va fi gata în 8 luni, promit politicienii care au mers la fața locului să predea amplasamentul către constructor.

Proiectul beneficiază de o finanțare consistentă, asigurată în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, cu o sumă alocată ce depășește 15,5 milioane de lei, la care se adaugă aproximativ 400.000 de lei din bugetul propriu al CJ Timiș. Conform detaliilor tehnice alese, noul drum va avea o lungime totală de 6,53 km, pornind din extravilanul localității Șag și continuând până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român.

Proiectul prevede construcția a două sensuri giratorii noi la punctele de pornire din cele două localități, modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe care drumul o traversează, inclusiv zona de acces și montarea de dale elastice între linii pentru asigurarea siguranței circulației.

Proiectul cuprinde și realizarea acceselor la proprietăți, a unor podețe și a trotuarelor pe secțiunea reabilitată. În prezent, drumul existent prezintă porțiuni pietruite și secțiuni lipsite de structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale, toate aceste deficiențe urmând să fie corectate în cadrul proiectului.

Se estimează că durata de execuție va fi de 8 luni de la emiterea ordinului de începere.

„Și acest nou drum, la fel ca și celelalte proiecte de modernizare și reabilitare pe care le avem în vedere pentru acest an, vizează creșterea siguranței participanților la trafic și sporirea mobilității de deplasare pentru toți timișenii”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.