Un elev din Hunedoara a fost prins cu droguri asupra sa, în cadrul unui proiect Erasmus în Macedonia. Acesta era în deplasare cu alți 11 elevi de la 3 licee din județ: Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Liceul Tehnologic Lupeni și Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” din Ilia. Alături de elevi erau și 2 cadre didactice.

Elevii au plecat în Macedonia, luni, 20 martie și trebuiau să se întoarcă vineri, 24 martie. Aceștia luau parte la un proiect Erasmus în cadrul căruia puteau învăța să lucreze în echipă, să se adapteze noilor cicluri de învățământ și să își crească gradul de implicare la ore. Numai că în timpul proiectului, elevul a fost depistat cu substanțe interzise asupra sa, iar excursia celor 12 elevi din Hunedoara s-a scurtat. Aceștia urmează să ajungă înapoi acasă în orele următoare.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Hunedoara confirmă situația și spun că după întoarcerea în țară, cadrele didactice vor fi și ele întrebate ce s-a întâmplat. De asemenea, s-a constituit o comisie de anchetă formată din reprezentanți ai ISJ Hunedoara, dar și din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, organizatorii proiecului.