Astăzi, elevii de clasa a XII-a din toată țara au susținut simularea la proba obligatorie a profilului. În Timiș s-au înscris aproape 4.000 de elevi de la ciclul de învățământ zi, seral și frecvență redusă. 1.275 dintre aceștia nu au considerat importantă această probă, așa că au nu s-au prezentat.

Un elev de la Liceul David Voniga din Giroc a fost, însă eliminat din această probă pentru că a avut asupra sa telefonul mobil deschis în timpul examenului. Regulamentul spune clar că elevii nu au voie cu aparatură asupra lor, la nivelul fiecărui centru de examen existând un loc unde aceste pot fi lăsate pe tot parcursul probei. Elevul de clasa a XII-a susținea simularea la istorie, însă a fost scos din sala de examen înainte să termine proba.

La prima probă a simulării din Timiș, un alt elev, de această dată din Nădrag, a fost prins cu telefonul la el și a fost eliminat. Probele simulării vor continua mâine cu cea la alegere a profilului, iar joi va avea loc proba la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate în 6 aprilie.