Șase elevi din Timișoara au reușit să facă cinste României la evenimentul internațional “Youth Business Summit”, desfășurat la New York, în 11-12 aprilie 2024. Aceștia au urcat pe podium în cadrul competițiilor economice dedicate tinerilor, unde au concurat alături de peste 4.000 de elevi din diverse țări.

Reprezentanții României au fost elevi de la Colegiul Economic “V. Madgearu” și Colegiul Economic Hermes din București, Colegiul Economic “Ion Ghic” din Târgoviște și de la Colegiul Economic “F.S. Nitti” din Timișoara. Elevii liceului din Timișoara au strălucit în cadrul a două competiții importante.

La Competiția Global Innovation Challenge, Carina Dinu Pintea și Petric Lucas au făcut parte din echipa internațională care a obținut premiul I, demonstrând inovație și spirit antreprenorial.

În timp ce, Milin Teona, Săvulescu Giulia-Martina, Merișanu Rareș și Galcan Darco s-au remarcat la Competiția Rapid Prototyping Challenge, aducând acasă premiul III pentru Timișoara.

Profesorii coordonatori au fost esențiali în pregătirea și îndrumarea acestor tineri talentați: Olivia Jivănescu, Mariana Nicolcioiu, Geta Boe și Adriana Pau.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți oficiali ai României: Sarmiza Bumbaru, din Consulatul României la New York, și Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

“Youth Business Summit” oferă tinerilor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de a interacționa cu lideri de afaceri din întreaga lume. Prin competiții dinamice și provocatoare, aceștia demonstrează că sunt pregătiți să facă față provocărilor din industrie și să contribuie la viitorul economiei globale.