Conferința UMF, Locuri și terapie își continuă demersul interdisciplinar și transcultural de explorare a limbii și a domeniilor de specialitate medicală, adresându-se tuturor celor dornici de cunoaștere, înțelegere reciprocă și educare.

Cu ediția din acest an, organizatorii anunță că vor face încă un pas înspre conștientizarea interculturală și vor adăuga un capitol la cunoașterea spațiului și a culturii medicale în care ne formăm și evoluăm continuu. Sub genericul Locuri și terapie – mărci ale identității noastre culturale, vom fi mai aproape de valorile în care credem și care ne definesc ca națiune, spun organizatorii.

Studenți și cadre didactice din cele trei universități partenere, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai Iˮ din Timișoara, vor pune împreună informații din domenii de specialitate diferite (lingvistic, medical, antropologic, didactic și biologic) pentru a contura o perspectivă asupra învățării bazate pe formarea de competențe transdisciplinare și înțelese drept un ansamblu de cunoștințe, aptitudini și atitudini adecvate contextului.

Înscrierea se va face prin completarea formularului (click aici).

Activitatea se va desfășura prin Centrul de Cercetare Lingvistică Aplicată și Studii Culturale Comparate, C-CLASC.

Locul și ora: Amfiteatrul Poștă 1 (str. Cicio Pop, nr. 2, etaj 2), ora 17.00

(P)