Evenimentul așteptat cu sufletul la gură de timișoreni, turiști și autorități începe astăzi. Piața Unirii din Timișoara va fi kilometrul zero al culturii din România în acest weekend. Peste 100 de evenimente sunt pregătite de organizatorii care așteaptă zeci de mii de spactatori în toate cele 3 zile. Un weekend cu evenimente cât pentru un an – așa descriu cei de la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara atmosfera din orașul de pe Bega. Concerte, expoziții în premieră, vernisaje, show-uri cu lumini, acrobații la înâlțime și tururi ghidate. Pe scurt, un weekend cu evenimente pentru întreaga familie. Iată care este programul.

Vineri de la ora 13 la Filarmonica Banatul va avea loc lansarea unei emisiuni filatelice speciale cu tema „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. De la ora 15.00 este programat vernisajul expoziției „Chronic Desire – Sete Cronică”, la Garnizoana din Piața Libertății, iar de la ora 16.00 vernisajul expoziției „Victor Brauner: Invenții și magie”, la Muzeul Național de Artă. De la ora 17 la Teatrul Național va avea loc Gala de deschidere la care vor participa oficialitățile și invitații speciali. La eveniment va participa și Casa Regală a României, reprezentată de Principesa Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu. De asemenea, la eveniment și-a anunțat prezența și Nicolae Ciucă, premierul României. Marele absent va fi preedintele țării Klaus Iohannis care a primit invitația organizatorilor, însă nu a răspuns la aceasta.

De la ora 19 în Piața Unirii vor avea loc concerte și spectacole:

19:00 – DJ set & VJ-ing | Doctorul Sinteză feat. K-lu

19:25 – Concert | Implant Pentru Refuz & Guests

20:00 – Premiul Melina Mercouri

20:10 – Spectacol (show aerian) | Duchamp Pilot / Muaré Experience

21:00 – Concert | Taraf de Caliu & guests

22:00 – Concert | Fritz Kalkbrenner Live

În zilele următoare, puteți vizita și lua parte la următoarele evenimente:

Vizită în Grădina Verticală montată în centrul Timișoarei care poară numele de Pepiniera 1306. Spectacolul Păpuși Gigant în cartier. 17 februarie ora 18 Parcul Clăbucet și 18 februarie ora 17 în Parcul Dacia.

PROGRAMUL COMPLET ESTE AICI