Expoziție inedită la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Producătorul harpei Casei Regale a Marii Britanii expune, în foaierul de la parterul Filarmonicii „Banatul” Timișoara, 18 harpe de diferite dimensiuni, în cadrul Festivalului Harpissima. 

Evenimentul presupune un turneu internațional cu mai multe concerte susținute de harpiști renumiți. Cel de la Timișoara îl aduce pe scena Sălii Capitol pe harpistul elvețian Alexander Boldachev, care pe lângă impresionanta carieră solistică și componistică, a fost distins cu premiul „Best Rock Cover Song” de către Academy Music Awards din Los Angeles pentru interpretarea unică a piesei „Californication” a trupei americane Red Hot Chili Peppers.

Cel mai scump instrument din expoziție este o harpă aurită Victoria, cu 47 de coarde, în valoare de 160.000 de euro, însă cel mai mare preț al unei harpe produse de Salvi este de 250.000 de euro.

Exponatele pot fi admirate începând de vineri până duminică, în intervalele orare 9:00 – 13:00, 15:00 – 19:00. Atmosfera este întreținută la harpă de Daria Batschi, finalistă a emisiunii Românii au talent de la ProTv.