Comunicat de presă – În perioada 02-03 august a.c., începând cu ora 20.00, Penitenciarul Timișoara găzduiește evenimentul cultural „Watch out, Reach out!”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

Acest eveniment este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, are loc în contextul celebrării Zilei Timișoarei și se bucură de sprijinul tinerilor voluntari locali și internaționali din 21 de țări europene și non-europene, găzduiți la Timișoara prin programul Corpul European de Solidaritate.

Astfel, în cele două zile de festival, echipa FITT organizează în curtea interioară a Penitenciarului Timișoara proiecții de filme și două concerte susținute de formațiile MCS United, The Bandits și Dincolo de ziduri, la care vor participa live peste 500 de persoane private de libertate.

Scopul proiectului cultural „Watch out, Reach out!” este de a creea un mediu incluziv, în care fiecare persoană să se simtă inclusă și să aibă acces fără bariere la educație, artă și cultură. Proiectul își propune să promoveze integrarea socială, să construiască conexiuni între comunități prin oferirea de evenimente educaționale, artistice și culturale gratuite, adaptate nevoilor grupurilor dezavantajate din comunitatea locală.