Nu e o surpriză că programul săptămânii e dominat de… Barbenheimer. Primele trei proiecții OPPENHEIMER au rulat cu sala plină la Victoria. Așa că au mai fost programate încă trei pentru această săptămână: miercuri, vineri și sâmbătă.

BARBIE aterizează și ea în sfârșit pe marele ecran: joi și sâmbătă o poți descoperi, altfel decât îți imaginezi, sub bagheta Gretei Gerwig și animată de irezistibila Margot Robbie, însoțită de Ryan Gosling. Iar pentru o experiență completă a fenomenului cinematografic al verii, #VinoLaVictoria sâmbătă după-amiază, să vezi ambele filme în aceeași zi!

Duminică, îți prezentăm în avanpremieră, cu aproape o lună înainte de lansarea în cinematografe, COPIII CELORLALȚI de Rebecca Zlotowski, cu încântătoarea Virginie Efira în rolul principal. Prezentat și premiat în festivaluri de renume, de la Veneția la Sevilla sau Sundance, filmul spune povestea lui Rachel, care, la 40 de ani, nu are copii, însă creează o legătură profundă cu fiica partenerului său. Să iubești copiii celorlalți poate fi însă riscant…

Tot duminică, te invităm la un nou episod din Cinemateca itinerantă, cu un duo format din regizorii Mircea Veroiu și Dan Pița. NUNTA DE PIATRĂ, prima lor colaborare, este un film în două părți care ne duce în zona aurifera a Țării Moților, la începutul secolului XX, unde se derulează povești despre viață, iubire și moarte. O bijuterie stilistică, clasat pe locul 4 în topul Cele mai bune 10 filme românești din toate timpurile.

Pe viață și pe moarte este și acțiunea din cele doua thrillere europene din program: joi, italianul ULTIMA NOAPTE, semnat de Andrea di Stefano, în care destinul unui om onest, soț devotat și ofițer de încredere se dă peste cap în ultima sa noapte de serviciu, iar vineri francezul KOMPROMAT, în care un diplomat (Gilles Lellouche) se luptă singur să scape din mâinile FSB-ului rusesc. Misterul și tensiunea, cauzate de această dată de fiorii primei iubiri, se regăsesc și în FALCON LAKE, miercuri, în care o legătură specială se înfiripă între doi adolescenți, pe malul unui lac bântuit.

Celor mici, elefănțeii noștri continuă să le propună destinații cu multă culoare. Sâmbătă, mergem pe meleagurile indienilor sioux, împreună cu YAKARI și mustangul lui, sprijiniți de prietenii noștri de la Institutul Francez, iar duminică ne îmbarcăm pentru o nouă AVENTURĂ ÎN AFRICA, împreună cu PUIȘORII.