În contextul curemurului din Turcia, autoritățile din Timișoara au fost întrebate despre existența unei evidențe sau a unor date despre clădirile cu pericol de a se prăbuși în caz de cutremur. Răspunsul a fost simplu: nu avem aceste date. Cert este că zona Elisabetin, Piața Iosefin, cartierul Cetate și Piața Traian sunt cele mai vulnerabile puncte din Timișoara în cazul unui eventual cutremur în vestul țării.

„Există riscul Doamne ferește, la un astfel de cutremur să ajungem să ne pierdem patrimoniul arhitectural al orașului, noi existăm prin acest patrimoniu , ne mândrim cu el, dar nu facem nimic. Din păcate aceste lucruri în Timișoara nu s-au făcut și ce se știe, se știe doar la nivel de teorie, doar la nivel de anumite persoane care și-au exprimat întotdeauna o părere, o idee, o intenție, dar niciodată nu s-a concretizat și astfel am fost și în situația aceasta grea în care ne-am regăsit și cu adăposturile care nu au fost intabulate” a declarat viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără.

Acesta a atras atenția asupra faptului că acoperișul primăriei riscă să cadă pe trecătorii din centrul orașului și că nimeni nu a luat atitudine până în acest moment. De-altfel, se poate vedea cu ochiul liber cum bucăți întregi de lemn din acoperișul instituției lipsesc și cum altele stau să cadă la un vânt mai puternic sau în cazul unui seism.