Teatrul Național din Timișoara a anunțat a treia reprezentație a spectacolului “The Infernal Comedy” cu John Malkovich. Cererea a fost atât de mare la primele două spectacole, încât organizatorii au fost nevoiți să pună pe agenda culturală încă un spectacol cu actorul american. 

Unii oameni s-au pus la coadă încă de la 8 dimineața, chiar dacă agenția de bilete a Teatrului Național Timișoara se deschide la ora 11. Ei vor să fie siguri că vor prinde un loc în sală. 

The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul său, Michael Sturminger, care semnează și regia artistică, l-a scris special pentru celebrul actor, construind un dialog între limbajul vorbit și cel cântat, universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – fiind susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului. Într-un solilocviu de pe linia invizibilă dintre cei vii și cei plecați, John Malkovich construiește autobiografia fictivă a criminalului în serie, acela care, în anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia. The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, în țări de pe trei continente.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur și pentru premiile BAFTA, actorul vedetă a jucat în numeroase filme cu impact la nivel mondial. Amintim celebrul Dangerous Liaisons / Legături primejdioase sau Being John Malkovich, unde își interpretează propriul personaj. Actorul american își construiește cariera și prin alte filme celebre: The Iron Mask / Omul cu masca de fier, Empire of the Sun / Imperiul soarelui, The Sheltering Sky / Ceai în Sahara, Death of a Salesman / Moartea unui comis voiajor sau Of Mice and Men / Despre oameni și șoareci. Personajul său din Con Air / Avionul condamnaților, Cyrus „The Virus”, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai impresionante personaje negative ale cinematografiei celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea. 

Spectacolele cu John Malkovich se joacă în Timișoara: Joi, 20 iulie ora 19, vineri, 21 iulie 2023, de la ora 16 și tot vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național.