Din cauza temperaturilor de vară din ultimele zile, în marile orașe ale României au apărut deja țânțarii, căpușele și muștele. Autoritățile din Timișoara anunță că de luni, 15 aprilie vor începe stropirile contra țânțarilor, dacă vremea va permite asta. Acțiunea se va desfășura până pe 25 aprilie.

Tratamentele vor fi efectuate terestru, între orele 21:00 – 6:00, anunță cei de la PMT. Specialiștii recomandă să evitați zonele de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora, pentru a elimina eventualele incidente neplăcute.

Totodată, apicultorilor li se recomandă ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, Vectobac WG). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), mai spun cei de la primărie într-un comunicat de presă.