Vizitatorii expoziției „Brâncuși – surse românești și perspective universale” au avut parte de o experiență mai puțin plăcută, miercuri seara. O avarie la rețeaua electrică a afectat Muzeul de Artă din Timișoara, astfel cei care aveau bilete nu au mai putut să se bucure de operele de artă.

Reprezentanții Muzeului de Artă din Timișoara au anunțat pe pagina lor de Facebook că este vorba despre o avarie care afectează toate clădirile din Piața Unirii. „Vizitarea muzeului este sistată până la remediere. Vizitatorii care și-au achiziționat bilete în acest interval vor avea posibilitatea de a reprograma vizita. Ne cerem scuze pentru inconvenient!” au declarat reprezentanții instituției.

Expoziția și-a deschis porțile pentru publicul larg în luna septembrie și va rămâne disponibilă pentru doritori până în 28 ianuarie 2024.

Expoziția beneficiază de împrumuturi de la Muzeul Național de Artă Modernă, Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim, Muzeul Național de Artă din București și Muzeul de Artă din Craiova, precum și din colecții particulare. Expoziția „Brâncuși: surse românești & perspective universale” este cea mai importantă expoziție dedicată lui Brâncuși din ultima jumătate de secol în România și va expune și o inedită selecție de fotografii și fragmente filmate de artist.