Autoritățile din Timiș sunt în alertă după ce hidrologii au emis o avertizare de cod roșu de inundații pe râul Bega. Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, mai multe râuri s-au umflat, iar cotele de atenție sunt depășite în mai multe zone. Cele mai mari probleme sunt între stațiile hidrometrice Făget și Balinț, pe râul Bega. 

Pompierii lucrează pentru evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita și 1 din orașul Făget, sunt probleme pe DJ 609 Cladova – Dubești, drumul este acoperit de apă, 65 școlari, preșcolari și cadre didactice de la Școala Gimnazială Răchita sunt evacuați din cauza inundațiilor. 

Pompierii din Timiș sunt ajutați de colegii din Arad și Hunedoara cu motopompe pentru a scoate apa din gospodării. Cele mai multe forțe intervin în localitatea Răchita, unde apa a trecut peste digul de protecție. 

„Având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, 2 motopompe remarcabile și 2 motopompe transportabile, 1 încărcător cu saci, 1 buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri. De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj. În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava” transmit reprezentanții ISU Timiș.