Autoritățile din Timiș au convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței, specialiștii de la Apele Române Banat au declarat că au fost luate mai multe măsuri de ultimă oră pentru ca pericolul inundațiilor să nu afecteze foarte mulți oameni. Se închid baraje, se consolidează digurile și se deviază apa din râul Bega, în bazinul râului Timiș pentru a încerca să reducă debitul uriaș între stațiile hidrometrice Făget și Balinț. Vă reamintim, râul Bega este sub avertizare cod roșu de inundații, astăzi. 

„Conform regulamentului de exploatare a nodului hidrotehnic Coștei, am închis stăvilarul pentru a nu mai primi un aport de apă suplimentar de pe râul Timiș pe râul Bega. La nodul hidrotehnic Topolovăț canalul descărcător funcționează deja, ceea ce înseamnă că o parte din debitul de pe râul Bega este descărcat în râul Timiș. Golirea de fund de la acumularea Surduc este închisă, în acest moment nu se mai evacuează debite din aceasta spre râul Bega” transmit reprezentanții Apelor Române Banat. 

Angajații ABA Banat de la Formațiile de lucru patrulează pe digurile din sectorul amonte Balinț-aval Făget, pentru identificarea posibilelor probleme ce pot apărea. Personalul din cadrul Centrului de Intervenție Rapidă a ABA Banat cu materialele și mijloacele de intervenție este pregătit și deplasat în sectorul Făget-Balinț.