Miercuri, în urma unei ploi torențiale scurte dar puternice care a durat 20 de minute, mai multe artere și pasaje din Timișoara s-au transformat în adevărate lacuri, iar canalele colmatate nu au mai făcut față. 

Infrastructura de canalizare a cedat sub presiunea cantității mari de precipitații, iar străzile Musicescu, Apicultorilor, Mureș și Drubeta au fost complet acoperite de apă. 

Meteorologii au emis miercuri, 8 mai, o avertizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică în 18 județe din țară, inclusiv pentru Timiș, Arad și Caraș-Severin, valabilă până astăzi la ora 23. 

Conform informațiilor furnizate de ANM, se așteaptă perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de averse torențiale, descărcări electrice frecvente, grindină, rafale puternice de vânt și vijelii.

Cantități de apă cuprinse între 20 și 25 de litri pe metru pătrat se vor acumula în intervale scurte de timp, iar local, acestea pot depăși 40 de litri pe metru pătrat. Astfel de fenomene meteorologice vor fi semnalate în zone restrânse din întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *