Timișoara nu se dezminte nici în anul Capitalei Culturale Europene. După ce anul trecut, Primăria Timișoara a fost amendata de Garda de Mediu pentru felul în care a întreținut spațiile verzi, acum situația se repetă. Buruienile cresc în voie în parcuri, scuaruri și pe marginea șoselelor, fără ca nimeni să își asume responsabilitatea.

Situația din Parcul Civic este dezastruasă. Pe alocuri, vegetația este înaltă de un metru. Localnicii și turiștii trec pe lângă și se întreabă ce se întâmplă. Reprezentanții PMT spun că situația din Parcul Civic este delicată. Conform actelor, amplasamentul aparține firmei care a reabilitat parcul și care… surpriză, este în insolvență. Deci legal, autoritățile spun că nu pot interveni acolo.

Firma a fost notificată, însă nu s-a întâmplat nimic. Totuși, autoritățile ar fi putut să organizeze o acțiune de voluntariat pentru curățarea parcului la care ar fi participat mulți timișoreni. Restul orașului arată aproape la fel. Iarba este netunsă în multe zone: Girocului, Fabric sau Dacia.