Primăria Timișoara declară război chioșcurilor vechi și ilegal amplasate. Licitația pentru 45 de amplasamente a fost aprobată în consiliul local și va fi lansată într-un timp cât se poate de scurt.

Începând de luni, 24 aprilie, echipele primăriei au început să elibereze domeniul public în pregătirea licitației. 41 de chioșcuri vechi sunt vizate de ridicări. Acestea ocupaseră domeniul public fără contract și fără autorizație de funcționare. Firmele care le dețin au fost somate să le ridice, iar în cazul în care nu au fost ridicate, costurile de transport și depozitare le vor fi imputate.

„Continuăm campania de restabilire a legii pe domeniul public. Chioșcurile amplasate ilegal, fără autorizații, vor dispărea etapizat. Facem astfel loc pentru prima licitație după 10 ani pentru a închiria aceste spații de chioșcuri în conformitate cu cerințele legale. Vrem să oferim timișorenilor accesul la servicii civilizate și mediului economic șansa de a deschide o afacere legală pe domeniul public”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara pregătește licitația pentru a atribui 7 spații pentru chioșcuri și 35 de spații pentru tonete, în care se vor putea vinde cărți, reviste, ziare, respectiv produse alimentare și nealimentare de mici dimensiuni, produse promoționale și tradiționale, precum și produse culturale. Chioșcurile vor avea o suprafață de 12 mp și vor necesita autorizație de construire, în timp ce tonetele vor avea o suprafață de 6 mp și vor necesita aviz pentru locație, se arată într-un comunicat transmis presei de reprezenanții PMT.