Laura Codruța Kovesi a fost invitată să susțină o conferință la Facultatea de Drept a UVT, sub titlul „Crima organizată nu are frontiere. Dar Parchetul European are?”. În cadrul acestei conferințe, Kovesi a discutat despre provocările și importanța activității Parchetului European, îndemnând studenții de la Drept, viitorii absolvenți ai acestei facultăți, să considere o carieră ca procurori europeni.

Facultatea de Drept din UVT a demarat un program nou, Dreptul Uniunii Europene, care conectează direct temele juridice de importanță majoră pentru spațiul european. În cadrul acestui program, procurorul Laura Codruța Kovesi va susține conferințe în viitor la UVT. De asemenea, facultatea pregătește un parteneriat educațional pe termen lung cu Parchetul European, pentru a pregăti viitorii specialiști esențiali în lupta împotriva marilor rețele de fraudă.

„Laura Codruța Kovesi este cel mai cunoscut procuror al României, prima conducătoare a Parchetului European, înființat în 2019, funcțional din 2021, care anchetează fraude cu fonduri europene și cu TVA desfășurate de rețele organizate ale corupției fiscale, prin activități simultane în minim două sau mai multe țări UE (…) Pregătim un parteneriat educațional de termen lung cu Parchetul European, în cadrul căruia vom pregăti viitorii specialiști, atât de importanți în combaterea marilor rețele de fraudă” a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.