Peda Fresh Corner – acesta este numele noului loc unde elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara pot lua prânzul sau servi o gustare alături de colegi într-o atmosferă ce aduce mai mult cu școlile din America decât cu cele de la noi.

Elevii pot servi la noua cantină preparate sănătoase, verificate de medicii nutriționiști și gătite cu ingrediente proaspete. Meniul constă în: salate, sandwich-uri fresh, tortilla, budincă de chia sau iaurt degresat. De asemenea, elevii pot servi apă, dar și sucuri naturale făcute pe loc din fructe.


”Spațiul fostei cantine a școlii a fost renovat și reamenajat după un concept occidental (celebra cafeteria) menit să corespundă cerințelor moderne de: organizare ergonomică a spațiului, de alimentație sănătoasă dar și nevoii de socializare. Astfel, Peda Fresh Corner poate găzdui aproximativ 70 de persoane și oferă un meniu variat și echilibrat, gândit de un nutriționist, pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiiilor, dar și pentru a-i ajuta să se concentreze la școală” transmit reprezentanții Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”.

Atât elevii cât și personalul școlii pot servi produse sănătoase și delicioase preparate (salate, sandwichuri calde sau reci, budincă de chia, fresh de protocale, ceai, etc.) într-un ambient asemănător unui food court în condiții de igienă maximă pornind chiar de la modul de plată și anume doar cu cardul.