Zeci de elevi au stat la coadă astăzi, la Colegiul Național Pedagogic din Timișoara să servească prânzul sănătos oferit de instituție. Vechea cantină a fost renovată și transformată într-o ceffetarie cool.

Salata cu linte și brânză haloumi mi-a făcut cu ochiul și sincer mi se pare foarte fain locul mai ales că e un concept nou și sunt de 12 ani în școala asta și ăsta e cel mai bun lucru care s-a întâmplat. Reporter: Până astăzi ce mâncai la școală? Sincer covrigi, sanviciuri îmi cumpăram de la magazinele de lângă” a declarat un elev de clasa a 12-a de la Colegiul Pedagogic.

Salate, sandivicuri cu ingrediente proaspete și deserturi pe bază de chia sunt doar câteva dintre preparatele pregătite pentru elevi și selecționate de medicii nutiționiști.

Nu am gândit în ofertă nimic ce ține parte de patiserie, dulciuri care știm cu toții că nu aduc nimic, ba din potrivă și atunci faptul că le au aici disponibile și gândite pentru sănătatea lor este un mare plus pe care liceul îl oferă acestor copii” spune dr Nicoleta Lupașcu – medic primar Diabet și Nutriție.

Investiția a fost făcută integral din bugetul școlii și din fonduri europene pe care școala a reușit să le acceseze.

Am zis că dacă avem acest spațiu care arăta ca în anii 70-80, așa arăta până acum câteva luni, de ce să nu-l folosim, de ce să nu-l renovăm și să venim în sprijinul copiilor noștri să le oferim o alimentație sănătoasă, un brunch am zis noi” declară Claudia Muntean – director Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara.

Prețurile sunt mai mici decât ale restaurantelor sau cafenelelor din jurul școlii, așa că cei mici se pot bucura de mâncare proaspătă, sănătoasă și destul de ieftină.