EcoStuff Romania vă invită să participați la cea de-a opta ediție a evenimentului “Make it! Race it! Recycle it!”, care va avea loc sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 10, pe malul Begăi. Proiectul, devenit deja o tradiție în Timișoara, este realizat în parteneriat cu DS Smith Packaging Romania și Valeo, și sponsorizat de ZF Lifetec, Litens Romania, Continental România, Eps România și Forvia Hella. Evenimentul este susținut de Adid Timiș și Retim.

„Make it! Race it! Recycle it!” este o competiție sportivă neconvențională, organizată pentru a celebra Ziua Internațională a Mediului. Evenimentul își propune să scoată participanții din zona de confort, provocându-i să recupereze materiale, să le reutilizeze și să le recicleze, promovând astfel protecția mediului într-o manieră distractivă și inovatoare.

Anul acesta, concurenții au ales teme variate și creative pentru a sublinia importanța protecției mediului. Printre acestea se numără personaje din Miami Bici care întâlnesc Village People, Aquaman care se luptă cu pirați și dinozauri, și diavoli care se dau în carusel. Toate acestea vor fi prezentate cu multă creativitate și entuziasm de către participanți. Reprezentanții ADID Timiș vor fi prezenți pentru a oferi premii celor care demonstrează cunoștințe solide despre colectarea selectivă a deșeurilor.

Spectatorii sunt invitați să admire ambarcațiunile începând cu ora 9:30, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei. Startul primei curse va fi dat la ora 10.30. Ambarcațiunea care va parcurge distanța în cel mai scurt timp va fi desemnată “Cea mai rapidă ambarcațiune”. De asemenea, vor fi acordate premii pentru “Cea mai faină temă”, “Premiul de Popularitate”, “Premiul special EcoStuff” și cinci premii surpriză, toate decise de juriul competiției. Votul online pentru premiul “People’s Choice” va începe tot la ora 10.30 și se va desfășura pe pagina de Facebook EcoStuff Romania și pe event-ul competiției.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat materialele reciclabile din care a fost construită. „Make it! Race it! Recycle it!” este singura competiție de acest gen din România și militează pentru un stil de viață prietenos cu mediul, subliniind importanța colectării selective și a reciclării.

EcoStuff Romania vă așteaptă cu drag să participați și să vă bucurați de o zi plină de activități creative și educative, dedicate protecției mediului.

Pentru mai multe informații și pentru a vă implica în votul online, vizitați pagina de Facebook EcoStuff Romania sau event-ul competiției aici.