Odată cu începutul sezonului cald, mulți timișoreni se confruntă deja cu neplăcerile cauzate de țânțari și musculițe, în special la orele serii. Pentru a combate aceste insecte, se va desfășura o campanie de dezinsecție aeriană pe domeniul public al orașului în perioada 17 – 22 iunie 2024.

Tratamentele sunt programate să aibă loc dimineața, între orele 6:00-10:00, și seara între orele 17:00-21:00, în funcție de condițiile meteo. Stropirile vor acoperi întreaga zonă a Timișoarei, cu un accent special pe parcuri, locuri de joacă, malurile Begăi și bălți.

În acest context, apicultorii sunt sfătuiți să își protejeze albinele, scoțând stupii în afara zonelor de stropire în perioada menționată.

Personalul care efectuează aceste lucrări este calificat și autorizat, utilizând produse avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Printre produsele folosite se numără Cymina Plus, cu substanța activă Cipermetrin, care este eficientă în combaterea țânțarilor adulți. Aceste substanțe sunt din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

Proprietarii de terenuri private sunt, de asemenea, responsabili să efectueze dezinsecții pe proprietățile lor, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor.

Aceasta este deja a treia campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon. În luna mai a avut loc o acțiune combinată de dezinsecție terestră și aeriană, iar la începutul lunii iunie s-a desfășurat o sesiune de dezinsecție terestră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *