Credincioșii ortodocși sărbătoresc începutul Săptămânii Patimilor. Bisericile din toată țara au fost pline, iar fiecare enoriaș a plecat acasă cu o creangă de salcie sfințită. Preoții au împărtășit credincioșii în cadrul liturghiei și au prăznuit sărbătoarea Floriilor.

La Timișoara, slujba care a adunat cei mai mulți enoriași a avut loc la Catedrala Mitropolitană, simbolul orașului. Credincioșii au luat câte o ramură de salcie, ce simbolizează florile cu care a fost primit Iisus Hristos în Ierusalim. Unii dintre credincioși au luat mai multe ramuri pentru cei bolnavi care nu au reușit să ajungă la slujbă.

„O să fac o coroniță pe care o să o păstrez până anul viitor în aceeași zi pentru sănătate, pentru binele din casă. Duc la bătrânele care sunt vecine, au peste 80 de ani și nu pot să umble. Ce facem cu crenguțele? La sat puneam la animale, la păsări și în casă. Făceam o coroniță și o puneam la poartă” declară o enoriașă.

Liturghia a fost condusă de Mitropolitul Banatului Ioan Selejan alături de un sobor de preoți.

„Am zis și credincioșilor în Sfânta Biserică, să se îndrepte astăzi și să întâmpine și singurătatea oamenilor bolnavi, pe la casele lor sau pe la spitale. Să împărtășească bucuria aceasta a întâlnirii cu Hristos și celor singuri, așa că din bucuria noastră să împărtășim și celor care sunt pe patul de suferință” a declarat Ioan Selejan Mitropolitul Banatului.

Creștinii ortodocși se pregătesc pentru Săptămâna Patimilor, perioadă de liniște și reflecție pentru sărbătoarea Învierii Domnului.