Sediul fostei fabrici Guban din Timișoara, de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa, a ajuns rampă clandestină de gunoi. Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au făcut un control în locul în care pe vremuri munceau mii de timișoreni. În timpul controlului, aceștia au observat că locul este acoperit de gunoaie de toate felurile: peturi, cauciucuri și deșeuri provenite din construcții. Terenul este deținut de o societate comercială din București și a fost amendată cu 40.000 de lei.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează și iau măsuri, în permanență, în cazul persoanelor fizice și juridice care depozitează deșeuri pe domeniul public, dar și privat, formând rampe clandestine de deșeuri, adevărate surse de poluare. Un astfel de caz este cel al unei societăți din București, care deține terenul de pe Bdul Eroilor de la Tisa (fosta platforma Guban) și care nu a luat măsuri de salubrizare, pe teren și în clădirile dezafectate fiind acumulată o cantitate mare de deșeuri. Astfel, societatea a fost sancționată cu 40.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecția mediului” transmit reprezentanții Poliției Locale din Timișoara.

În aceeași zi, polițiștii au fost solicitați să facă un control pe aceeași linie, de combatere a depozitării ilegale a deșeurilor, pe Calea Urseni. Pe un teren de 48.000 de metri pătrați, oamenii legii au descoperit multe deșeuri din construcții. Și acolo, polițiștii au aplicat amenzi.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează și iau măsuri, în permanență, în cazul persoanelor fizice și juridice care depozitează deșeuri pe domeniul public, dar și privat, formând rampe clandestine de deșeuri, adevărate surse de poluare. Un astfel de caz este cel al unei societăți din București, care deține terenul de pe Bdul Eroilor de la Tisa (fosta platforma Guban) și care nu a luat măsuri de salubrizare, pe teren și în clădirile dezafectate fiind acumulată o cantitate mare de deșeuri. Astfel, societatea a fost sancționată cu 40.000 de lei conform OUG 195/2005 privind protecția mediului” trasmit cei de la Poliția Locală Timișoara.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat un număr de 227 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 460.000 lei celor care nu au respectat legislația referitoare la abandonarea de deșeuri și protecția mediului. Acțiunile de verificare a acestor aspecte vor continua și în perioada următoare.