Intervenție dificilă a pompierilor din Caraș-Severin. Un incendiu puternic a mistuit un model și restaurantul de parter în localitatea Băile Herculane. Salvatorii au luptat 6 ore cu flăcările care erau întețite de vântul puternic.

La fața locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane și Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Băile Herculane. Forțele au fost suplimentate cu încă 2 autospeciale de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat pe întreaga suprafață a celor două corpuri, în total de aproximativ 600mp.

În urma incendiului, au ars în totalitate acoperișul din tablă al restaurantului, echipamentele bucătăriei, grupurilor sanitare și terasa, mobilierul existent în interior și tâmplăria PVC aferentă acestora.

În motelul de lângă restaurant, de tip P+2, au ars acoperișul din tablă, 5 camere și un apartament în totalitate, iar, parțial, a fost afectat un apartament cu 3 camere și living.

De asemenea, au fost afectate două autoturisme aflate în parcarea din fața restaurantului.

În aceste momente, pompierii acționează pentru identificarea posibilelor focare ascunse și îndepărtarea efectelor negative ale incendiului. După o luptă cu flăcările de aproximativ 6 ore, s-a reușit limitarea propagării incendiului, pompierii reușind să salveze restul încaperilor din motel, cu bunurile aferente. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului se află în curs de cercetare.