Intervenție contra-cronometru în Caraș-Severin pentru salvarea a două persoane care au eșuat în apropiere de Ostrovul Moldova Veche, pe Dunăre. Ambarcațiunea a fost surprinsă de codul roșu, pe apă, iar oamenii au sunat la 112 să ceară ajutor.

În data de 21.07.2023, în jurul orei 23.30 la dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche a fost primită o informare de la lucrătorii Poliției orașului Moldova Nouă, conform căreia, prin intermediul serviciului național de urgență 112, s-a semnalat dispariția unei ambarcații cu două persoane pe direcția km flv 1046.

Din cauza condițiilor meteo extreme (vânt puternic, valuri mari) intervenția colegilor noștri cu ambarcațiunea din dotarea sectorului a fost una dificilă, însă aceștia au reușit să identifice ambarcațiunea, care era eșuată în apropierea malului Ostrovului Moldova-Veche.

Cele două persoane, un bărbat și o femeie, au fost preluate de polițiștii de frontieră, fiind transportate în siguranță la malul fluviului. Persoana de sex feminin a informat polițiștii de frontieră că este însărcinată, sens în care a primit îngrijiri de specialitate din partea unui echipaj mobil din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova-Nouă, fiind transportată la spital pentru investigații.

În acest moment cele două persoane sunt în siguranță, în afara oricărui pericol.