Este nevoie disperată de sânge la Timișoara, spune ultimul anunț al reprezentanților Centrului Regional de Transfuzie din oraș. Conform acestora, numărul donatorilor a scăzut cu 30% în luna ianuarie, iar premisele pentru luna februarie nu sunt bune. Este nevoie de sânge pentru intervențiile de urgență, dar și pentru operațiile efectuate în spitalele din vestul țării.

„În lunile ianuarie și februarie numărul de donatori este mai mic față de decembrie în condițiile în care necesarul spitalelor este similar în plus, zilele aceastea și în ianuarie și în februarie au fost operații pe cord pentru copii pentru care avem mare nevoie de sânge. De aceea, facem apel către toți cei care locuiesc, studiază, muncesc în Timișoara să vină să doneze sânge pentru că avem nevoie să salvăm vieți” declară dr. Rodica Lighezan – coordonator al Centrului de Transfuzie din Timișoara

În prezent, la Timișoara donează sânge 80 de persoane pe zi, ceea ce este insuficient în contextul în care minimul necesar este de 100-120 de donatori într-o singură zi.