O femeie din Timișoara a fost violată în scara blocului. Un individ a urmărit-o și a intrat peste ea în locuință, unde ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale. Victima a reușit să iasă pe casa scării pentru a cere ajutor, însă agresorul a violat-o chiar și în spațiul comun din imobil. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile. 

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol și violare de domiciliu, reținându-se că inculpatul, în data de 04.07.2023, după ce în prealabil a pătruns fără drept în imobilul persoanei vătămate de sex feminin situat în mun. Timișoara și a încercat să întrețină cu aceasta raporturi sexuale prin constrângere, întrucât victima a reușit să iasă pe casa scării în vederea asigurării scăpării, inculpatul a imobilizat-o și, prin constrângere fizică și psihică a întreținut un act sexual cu aceasta împotriva voinței sale, supunând-o totodată la tratamente degradante.

Față de inculpat procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă în data de 05.07.2023 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

Bărbatul riscă acum doi ani de închisoare.