Jurnalista Gabriela Stoian a pierdut lupta cu o boală necruțătoare pe care a dus-o cu mândrie și speranță timp de 6 ani. 

Aceasta a lucrat în redacția de știri TVR Timișoara încă din 1998, după ce a absolvit Facultatea de Litere, secția jurnalism la Universitatea de Vest din Timișoara și un master în comunicare făcut în capitală. 

Vestea trecerii în neființă a fost dată de colegii ei de la studioul teritorial TVR Timișoara. 

“S-a stins din viață colega și prietena noastră Gabriela Stoian, după ce a înfruntat cu mult curaj timp de peste 6 ani o boală nemiloasă. Gabi a fost reporter, apoi redactor în cadrul Redacției de Știri timp de 25 de ani. A absolvit Facultatea de Litere, secția Jurnalistică la Universitatea de Vest din Timișoara, iar mai apoi Masterul la secția de Comunicare a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A participat la cursurile BBC de radio jurnalism și a făcut practică alături de colegii de facultate la Radio Timișoara. În echipa TVR Timișoara a venit în 1998, unde a și rămas să lucreze până în prezent. Pe lângă reportajele de știri, în special din domeniul Educației, Gabi a realizat anchete, documentare și emisiuni foarte îndrăgite între care “Acces interzis” și “Locuri cu poveşti”. Între reușitele profesionale se remarcă și proiecţiile publice: “Dumbrăviţa, povestiri de sub pământ” (din 2004, la Muzeul Banatului) şi “Arbori, ape, stânci şi … oameni” (din 2009, la Grenoble, Franţa). Un bun profesionist dedicat meseriei, Gabi a făcut dovada unui jurnalist puternic și organizat. În timpul liber, Gabi a practicat echitația, artele marțiale, a iubit activitățile în natură. A urcat cu bucurie și fără teamă pe munte și s-a bucurat de mare și soare. În ultima vreme a dezvoltat o pasiune pentru grădinărit, preocupare ce a ajutat-o să treacă mai ușor peste suferința pe care nu a lasat-o să se vadă. A spus prietenilor și colegilor că nu se teme de final și a luptat cu boala în special pentru ființa cea mai dragă, mama sa. Medicului care i-a cerut în urmă cu câteva zile să spună o convingere personală despre viață i-a dat următoare replică: „Viața este uneori atât de dură, încât trebuie să învățăm să ne răsfățam și să trăim ca regii”… Rămas bun, Gabi!” transmit cei de la TVR Timișoara.