Pagubele incendiului izbucnit seara trecută la o fabrică de vopsit componente auto din Timișoara sunt de ordinul sutelor de mii de euro. În acest moment, pompierii împreună cu polițiștii pun cap la cap toate informațiile și vor să descopere de unde a pornit focul.

Alarma s-a dat în jurul orei 2 dimineața. 70 de pompieri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă cu apă, o autoscară mecanică și trei ambulanțe SMURD, dintre care, una cu medic. În sprijin au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului 1 Timișoara cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un container de stingere, o autoscară mecanică și un echipaj CBRN.

„Se pare că incendiul a fost de amploare suficient de mare, s-au făcut înregistrări din câte am înțeles de către pompieri, ulterior vom putea avea mai multe informații, pe moment neavând acces nu putem ști până nu verificăm tot. Înăuntru aveam instalații de vopsire cataforetică, 3 instalații” a declarat Adrian Filip, reprezentantul fabricii, la scurt timp după intervenția pompierilor.

În momentul în care a izbucnit focul, în fabrică se aflau 40 de angajați care s-au autoevauat, iar din fericire nu au fost victime. Pompierii au lichidat incendiul după o oră și 40 de minute, iar în hală au început măsurătorile echipelor CBRN care nu au detectat substanțe periculoase degajate în aer.