Povestea unei familii din Franța a ajuns cunoscută în România după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini și mărturii despre o familie care de doi ani și jumătate este pe drum. Aceștia au plecat din Franța, cu căruța trasă de un măgar, și vor să ajungă în Palestina.

Yousef și Matilda s-au cunoscut în Franța. După 12 ani petrecuți într-un oraș aglomerat, cei doi și-au luat cei 4 copii și au pornit în aventura vieții lor. Au decis să meargă pe jos și cu căruța din Franța, până în Palestina, locul de naștere al lui Yousef. Anul trecut, cei doi au fost fotografiați în localitatea Pleternica, în sudul Croației, de atunci au fost tot pe drum, iar acum familia Nejmedin a ajuns pe teritoriul României.

Aceștia au stat de vorbă cu Marius Cârdei, care a și surprins dialogul cu cei doi. Familia a fost surprinsă în vecinătatea comunei Peciu Nou din Timiș. Yousef și Matilda au declarat că în toate localitățile prin care trec, oamenii îi primesc cu voie bună și chiar îi așează la masă. Au la ei provizii de mâncare, dar și medicamente și tot necesarul pentru copii. Alături de ei în această aventură sunt și Nina, o măgăriță care trage căruța și doi câini.

Aventura lor continuă pentru că cei doi soți estimează că abia peste 2-3 ani vor ajunge în Palestina. După ce vor străbate teritoriul României, aceștia vor merge prin Bulgaria, Turcia și Siria.

Sursa: Radio Timișoara