Este pericol de inundații în Timiș. Hidrologii au emis cod galben pe mai multe răuri din partea de vest a țării. Este pericol pe Crişul Alb, Mureş, Bega Veche și Bega.

Atemționarea vine după ce noaptea trecută, 15 gospodării din localitatea Ohaba Română au fost afectate de viitură. Pompierii din Lugoj și Făget au acționat cu motopompe ca să scoată apa din curțile și casele oamenilor.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 07.03.2024 ora 12:00 – 08.03.2024 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Alb – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ (judeţul Arad), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Brănişca (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bega Veche – bazin superior, Bega – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (judeţele: Timiş şi Arad).

Astfel, se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/ accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră”.