Măicuțele de la Mânăstirea Șag-Timișeni au vopsit și anul acesta peste 1000 de ouă pentru credincioșii care vor participa la Slujba de Înviere în lăcașul de cult. La Șag-Timișeni, tradiția este respectată cu sfințenie, iar ouăle sunt vopsite cu coji de ceapă ca odinioară și provin din gospodăria așezământului monahal.
Măicuțele au început treaba dis-de-dimineață, după ce au participat la slujbă. Acestea și-au împărțit sarcinile și au înceut procesul de vopsire, care se păstrează de zeci de ani.
„La mănăstirea noastră, respectăm tradiția vopsitului ouălor în Vinerea Mare, deoarece este o zi de sărbătoare și se dedică exclusiv acestui obicei. Ouale vopsite vor fi aduse în sala de mese și vor fi distribuite și celor săraci. Simbolistica ouălor roșii este transmită de peste 2.000 de ani, încă din vremea răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci când a fost răstignit pe cruce, i s-a străpuns coasta, iar sângele Său a curs, devenind sursă de inspirație pentru această tradiție care se menține și în prezent” a declarat Maica Stareță Casiana.
Ouăle roșii au fost așezate lângă o icoană în formă de cruce și vor fi oferite credincioșilor care vor participa la Slujba de Înviere la Mănâstirea Șag-Timișeni, dar și celor care nu au posibilități.