Regretatul taragotist al Banatului, Petrică Vița, a primit distincția de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, post mortem.

Decernarea distincției a avut loc la Reșița, în cadrul ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin. 

Titlul a fost ridicat în memoria lui Petrică Vița, de soția acestuia, Ramona Vița și fiica lor Georgiana Vița. 

“Prețuirea stă în fapte, nu în vorbe!  O zi minunată, care ne va rămâne întipărită în suflet, pentru toată viața. Mulțumim din tot sufletul Consiliului Județean Caraș-Severin, domnului președinte Romeo Dunca și tuturor acelora ce au făcut posibil acest eveniment special și unic din viața noastră!” a declarat Ramona Vița. 

Părinte Protopop al Reșiței, Gheorghe Șuveți, a oficiat în sala Palatului Administrativ din Reșița o slujbă de pomenire în memoria lui Petrică Vița. 

De asemenea, dansatorii Ansamblului „Zestrea Gugulanilor”, din Caransebeș, l-au omagiat pe taragotistul de frunte al Banatului printr-o suită de dansuri populare. 

“De astăzi, tatăl meu Petrică Vița este cetățean de onoare al Județului Caraș – Severin (post mortem). Mulțumim domnului președinte Romeo Dunca , mulțumim consilierilor și întregului personal de la Consiliul Județean Caraș – Severin . 

Mulțumim tuturor celor prezenți!

Tată dragă, ne mândrim cu tine ! Mereu în sufletul și gândul nostru!” a declarat Georgiana Vița, fiica regretatului artist. 

Petrică Vița s-a stins din viață în acest an, după o lungă suferință.