Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 13 percheziții domiciliare în Caraș-Severin, la adresele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, coruperea sexuală a minorilor, proxenetism, act sexual cu un minor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept.

Astfel, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada mai – octombrie 2023, un bărbat ar fi convins-o pe femeia cu care ar fi avut o relație extraconjugală, să o determine pe fiica ei minoră, de 11 ani și pe nepoata acesteia majoră, să asiste, să participe și ulterior să efectueze acte de natură sexuală în vederea exploatării sexuale în interes propriu a celor două.

De asemenea, bărbatul ar fi constituit un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte apropiați ai acestuia, membrii grupului organizând și participând la partide de vânătoare într-un fond de vânătoare din județ, unde ar fi fost folosite arme de vânătoare deținute la diverse imobile, pe care o parte din membrii grupării le-ar fi deținut fără drept.

Carnea de vânat rezultată din aceste activități ar fi fost prelucrată în preparate de tip mezel și ar fi fost, ulterior, comercializată sau oferită cadou în scopul obținerii la schimb a unor servicii de interes pentru membrii grupării. 

Totodată, în cadrul întrunirilor și petrecerilor cu circuit închis la care ar fi participat membri ai grupării și persoane din anturajul acestora, liderul grupării ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei cu aceste persoane, în scopul obținerii de foloase patrimoniale de către aceste femei și de foloase nepatrimoniale pentru sine.

Până în prezent, au fost identificate 5 persoane vătămate majore.

Astfel, la data de 6 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a două persoane, a uneia pentru trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor,  constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii unor fapte grave din sfera infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept și a celeilalte pentru trafic de minori, trafic de persoane și corupere sexuală a minorilor.

Surse din cadrul anchetei spun că una dintre persoanele duse la audieri este Omer Radovancovici, fostul primar din Pojejena.