Un bărbat din Timiș este reținut pentru 30 de zile și este acuzat de tâlhărie, după ce a semănat panică, două zile la rând în Timișoara. Două femei au fost victime ale individului, ambele au rămas fără bijuterii și au fost amenințate. 

Polițiștii au reușit să îl prindă pe bărbat, iar procurorii, pe baza dovezilor și a mărturiilor au stabilit: 

– În 20.09.2023, în jurul orelor 11:25, în timp ce se afla pe aleea pietonală situată pe str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Timișoara a deposedat-o prin violență (smulgere), pe persoana vătămată, în vârstă de 50 ani, de lanțul din aur pe care îl purta la gât după care a fugit de la locul comiterii faptei cu bunul sustras;

– În data de 02.10.2023, în jurul orelor 10:55, în timp ce se afla pe Calea Torontalului din Timișoara, a deposedat-o prin violență (smulgere) și prin amenințări cu moartea, pe persoana vătămată în vârstă de 55 ani, de lanțul din aur pe care îl purta la gât după care a fugit de la locul comiterii faptei cu bunul sustras.

Față de inculpat, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

Cercetările din prezentul dosar sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Timișoara – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.