Se fac pregătiri intense pentru marele eveniment de deschidere a programului Timișoara Capială Culturală Europeană. Autoritățile anunță că Piața Unirii din Timișoara va fi kilometrul zero al distracției și al evenimentelor de marcă ce vor deschide programul cultural. Pentru ca toată desfășurarea de forțe să se deruleze conform planului este nevoie ca terasele din Piața Unirii și străzile adiacente să fie ridicate pentru a face loc utilajelor care vor monta scena și decorul.

„Pentru montarea scenei și a echipamentelor tehnice, dar și pentru a face față fluxului crescut de vizitatori, terasele din Piața Unirii vor fi ridicate temporar începând cu 14 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00. Începând din 15 februarie, ora 17:00, până în 18 februarie, ora 10:00 vor fi ridicate și terasele din zona extinsă și de pe străzile adiacente” transmit reprezentanții Primăriei din Timișoara.

Operatorii economici din Piața Unirii au fost informați și consultați pentru aceste demersuri de către Primăria Municipiului Timișoara și de către echipa care gestionează evenimentul de deschidere. Chiar dacă alte orașe au ales să închidă complet locul de desfășurare a evenimentului de deschidere, Primăria dorește ca operatorii economici să funcționeze în continuare și să aibă puncte interioare de servire. O parte dintre operatori deja au în plan să furnizeze meniuri speciale de tip takeaway în pregătire pentru evenimentul de deschidere. Totodată, mai multe străzi vor fi închise în zilele în care se desfășoară marele eveniment.

„Șapte străzi din cartierul Cetate, conexe Pieței Unirii, vor fi închise în data de 17 februarie, între orele 17:00 – 5:00 (a doua zi dimineața). Traficul va fi complet restricționat, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea autovehiculelor. Astfel, riveranii sunt rugați să aibă acest lucru în vedere, în cazul în care vor dori să circule cu mașina pe străzile respective” transmit cei de la Primăria Timișoara.

Programul evenimentului de deschidere pentru Timișoara 2023 poate fi consultat aici: