În 4 și 5 noiembrie va avea loc cea de-a doua sesiune de plantare CODRU Festival din anul 2023. Dacă în această primăvară 10 mii de copaci au fost plantați la Recaș, acum acțiunea ecologică se mută în altă parte a județului Timiș, la Iohanisfeld – comuna Otelec. Și în această sesiune vor fi plantați tot 10 mii de puieți. Aceștia vor întări și îmbogăți perdeaua forestieră construită după inundațiile produse în urma cu câțiva ani în zonă.

Timp de două zile, participanții se vor bucura și de natură, iar împreună vor contribui la realizarea instalației artistice Land Art Connecting Spaces. Aceasta va fi construită din materiale extrase sau preluate direct din natură (lemn, rocă, pământ) din zonă și va fi expusă acolo. Ca în fiecare an, va fi amenjată o zonă de relaxare cu activități interactive pentru toate vârstele. Pe scena special amenajată vor fi susținute concerte de către mai mulți artiști locali și nu numai.

Participarea este gratuită, transportul și ustensilele necesare plantării sunt asigurate de către organizatori. Cei care doresc să se alăture sunt rugați să se înscrie la acest formular: https://forms.gle/dzzQNcSUvSqhPtut6.

Până acum Asociația CODRU Festival a organizat trei sesiuni de plantare, iar natura a devenit mai verde și mai bogată cu 18 mii de copaci. În 2019 și 2022, au avut loc sesiuni de ecologizare la Pădurea Bistra, locul care a devenit casa și scena CODRU Festival. Iar în această primăvară mii de voluntari s-au alăturat campaniei și au participat la sesiunea de plantare organizată la Două Dealuri, Recaș.

CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul OVERBORDER, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.