Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a avut o primă reacție despre scandalul iscat în această dimineață. 

Concret, ANI a sesizat la Parchet faptul că în perioada în care Alin Nica era primar la Dudeștii Noi ar fi participat la luarea unor decizii în beneficiul unei societăți comerciale în care era membru. 

În replică, Nica spune că este la curent cu acuzațiile care i se aduc și că acestea au fost rezultatul unei plângeri depusă la ANI. Acesta se apără în privința acuzațiilor de conflict se interese și spune că societatea comercială vehiculată de autorități în acest scandal este biserica din Dudeștii Noi la care acesta era membru onorific. 

“Sunt niște chestii absurde acolo. Totul a pornit de la o sesizare a unui cetățean, iar ANI a declinat competența pentru că au fost sesizate chestiuni de natură penală și nu sunt de competența ANI. Sunt și am fost membru în consiliul parohial al bisericii ortodoxe din Dudeștii Noi. O calitate onorifică nu are atribuții executive în cadrul bisericii” declară Alin Nica. 

Totodată, Nica este acuzat și de fals în declarații pentru că nu și-ar fi updatat declarația de interese. 

“În declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală” mai transmit cei de la ANI.