Este prima zi de doliu național în Serbia după tragedia de la școala din Belgrad. Mii de oameni au venit la școală, au lăsat o floare, au aprins o lumânare și au spus o rugăciune. Între timp anchetatorii scot la iveală detalii șocante din timpul atacului, iar președintele Serbiei anunță măsuri de securitate fără precedent. 

În prima zi de doliu național la școala Vladislav Ribnikar au venit mii de oameni de toate vârstele. De la copii, simpli elevi, colegi ai celor care și-au pierdut viața în sângerosul atac și până la bătrâni sau persoane care au auzit despre această tragedie în presă și au vrut să aducă un ultim omagiu victimelor. Trotuarul din fața școlii a fost transformat într-un covor de flori albe, iar polițiștii încă păzesc intrarea în școală. 

În paralel, noaptea trecută la 60 km distanță de capitala Serbiei a avut loc un nou atac armat extrem de sângeros. Autorul este un tânăr de 21 de ani cunoscut în comunitatea sa cu probleme de violență. În urma acestui atac au murit opt persoane și 14 sunt rănite, între care șapte persoane sunt în stare gravă la spitalul din Belgrad. 

Președintele Serbiei a anunțat că țara lui va fi dezarmată și că se vor introduce reguli draconice pentru cei care vor să dețină permis de port armă.