Veste cutremurtătoare pe scena politică din județul Timiș. Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, s-a stins din viață la doar 54 de ani. Potrivit primelor informații, Adrian Orza a murit în propria locuință din localitatea Șag în urma unui stop cardio respirator, vineri seara. 

Carte de vizită Adrian Orza, preluare orza.ro: 

M-am nascut la 18 decembrie 1968.

Sunt banatean. Imi trag radacinile din Banatul montan, de acolo se trag strabunii mei, din satul carasean Mercina, un sat cu o istorie de secole, incarcat de traditie, cu oameni care stiu ce inseamna sa muncesti pamantul, care au, impreuna, sute de ani de temnita comunista si de deportari in Baragan.

Am crescut in Timisoara, orasul care m-a facut tot ceea ce sunt astazi. El si radacinile mele. Si ai mei.

Am absolvit, in 1987, Liceul de Matematica-Fizica nr. 1 (Informatica) din Timisoara, in 1994 – Facultatea de Electrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice Timisoara, iar in 1997 Facultatea de Management in Industrie si Transporturi din cadrul aceleiasi universitati.

La numai un an dupa absolvirea primei facultati, in 1995, am ajuns sef al Biroului de Marketing de la Fabrica de Tigarete Timisoara, iar din 1999, timp de un an, am fost director general al fabricii.

In anul 2000 am parasit postul de director, fiind ales viceprimar al municipiului Timisoara. Am facut parte din administratia care a pus Timisoara pe harta fondurilor europene. Tot ce e astazi implementat e rodul acelei perioade.

Din 2000 pana in 2012 am fost viceprimar al Timisoarei. Apoi, doua mandate de consilier independent in cadrul Consiliului Local Timisoara. Singurul independent din istoria postdecembrista a urbei.

Am urmat cursuri de administratie la Bonn, Washington si Paris si am participat la nenumarate schimburi de experienta in Europa, America si Canada cu administratiile din diverse orase, multe din lucrurile vazute acolo implementandu-le in orasul nostru.

Dumnezeul să îl odihnească în pace!